Mester és tanítványai a Bartók Rádióban

Bartók Rádió

1520800_841011422639406_5855710033219908402_n Korábban beszámoltunk arról, hogy a Bartók Rádió egy két részes családi hangverseny keretében adott otthont egy hangversenynek, melyen Bernáth Ferenc, intézményünk gitártanára, és tanítványai léptek fel.

Ebben a bejegyzésben egyszerre hallgathatják meg mind a két részt:

Első rész

Második rész

Bernáth Ferenc rendszeresen koncertezik klasszikusgitáron szólóban, valamint szimfonikus zenekarok szólistájaként, duóban gitár, fuvola, hegedű, zongora vagy ének társaságában, ahol a komolyzenén kívül megszólal jazz, latin, flamenco és népzene.

Tanulmányai során részt vett híres művészek mesterkurzusain: Eötvös József, Roth Ede (Hungary), Leo Brouwer (Cuba), Aniello Desiderio (Italy), Vladimir Dotsenko (Ukraine), Szergej Kordenko (Russia), Ichiro Suzuki (Japan), Piotr Zaleski (Poland).

Kitüntetéssel szerzett Zeneakadémiai gitárművész és gitártanár diplomát.

Több CD, DVD, magyarországi és külföldi Rádió és TV felvétel közreműködője.

2007-ben és 2008-ban részese volt a “Világ leghosszabb koncertje” Guinness Record felállításának.

Pedagógiai munkát folytat a “Vienna Konservatorium Budapest” Zeneművészeti Tanárképző Főiskolában, valamint a Budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában. Növendékei több zenei verseny és fesztivál díjazottjai.

Munkája elismeréséül 2012-ben az ARTISJUS Zenei Alapítvány díját vehette át.

Ugyanebben az évben a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus “PRO CULTURA MINORITATUM HUNGARIAE” díjjal jutalmazta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .