Tanulmányi hirdető

Felsőoktatási vezetői értekezlet Budapest

Vezetőségi értekezlet! Kiev – Budapest

Megrendülten értesültünk róla, miszerint intézményünk, a Vienna Konservatorium Budapest egykori professzora, kollégánk, barátunk prof. Kovács Béla Kossuth-díjas klarinétművész, zenepedagógus itt hagyott bennünket.Oktató munkáját 1975-ben kezdte, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klarinét professzora, majd 2008-tól professor emeritusa lett. Balogh Gábor felkérését elfogadva tudását a Vienna Konservatorium Budapest tanáraként az intézmény hallgatóinak is átadta.1989-től a grazi Universität für Musik klarinétprofesszora, illetve professor emeritusa, 2004-ben pedig az udinei Conservatorio di Musica vendégprofesszora volt.Oktató munkájához kapcsolódik szakirodalmi munkássága: több klarinét tankönyvet jelentetett meg itthon (például Mindennapos skálagyakorlatok klarinétra, 1979; Klarinétozni tanulok – I., 1983; Klarinétozni tanulok – II., 1986), de külföldön is megjelentek kottakiadványai. Sok szerző művéből készített klarinétátiratot (például Mendelssohn, Mozart, Schumann, Beethoven, Dvořák, Albéniz), de saját művei is vannak (például Hommage á Bartók, Hommage à de Falla, Carnevale di Venezia).

Hatalmas, galériánk mindig emlékeztet minket egy neves évfordulókor. Így lett ez most is:
2020 januárjában, a cég tulajdonában lévő II. Rákóczi Ferenc úti épületegyüttes egyik homlokzatát sikerült széppé varázsolnunk.

Az alábbi képen jól látható, hogy hogyan is változott az épülethármas egyik épülete 2013-tól egészen napjainkig.
Mindezt egyetlen ember álmodta meg, váltotta valóra – hatalmas munkával – saját erőből

Komplett galériánk van az épületegyüttes minden változásáról. De ha ez nem lenne elég, a Google Street View munkatársai folyamatosan készítettek felvételeket az épületkomplexum alakulásáról:
https://bit.ly/3t3X8at
Szöveg: Némedi Zoltán – Foto: REIL-VIOLIN Kft

Szerb – Szlovák – Magyar értekezlet Szlovákiában