Professzoraink: Gulyás Dénes magánének

1954. március 31-én születtem Budapesten. Nős vagyok, három gyermek édesapja. Lakatosipari szakmunkásképzőt végeztem, s közben énekeltem.

Tizenkilenc évesen jutottam be a Zeneakadémiára, ahol 1978-ban szereztem operaénekesi és művésztanári diplomát.
Énekesi pályafutásom kezdetén 1979-ben második díjat nyertem a pármai “Giovanni Cantanti Lirici” nemzetközi énekversenyen, majd 1982-ben megnyertem az első nemzetközi Luciano Pavarotti énekversenyt Philadelphiában. Ezek a sikerek lehetőséget teremtettek számomra, hogy énekeljek Európa, Amerika és Ázsia szinte minden színvonalas operaházában és koncerttermében. Világhíres rendezőkkel és énekesekkel dolgoztam együtt közös produkciókban. A rendszerváltásig voltam a Magyar Állami Operaház tagja, majd 1990. után a Szegedi Nemzeti Színházban és a budapesti Nemzeti Színházban dolgoztam, miközben egy ideig a győri Kisfaludy Színház operatársulatát is vezettem.  1995. óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének tanszékén 2013 óta a Vienna Konservarvatoriumban tanítok. Pályám során számos dalkoncertet adtam, és ezek között immár jóval háromszáz fölött van a jótékony koncertek száma is. A ’90-es évek végén megalapítottam Nagykovácsiban a Linum Művészeti Fesztivált, amelynek a legutóbbi évekig főszervezője voltam.   Operaénekesi munkásságomat Liszt-díjjal, érdemes és kiváló művész kitüntetéssel, a Köztársaság Elnökének Érdemrendjével, Magyar Művészetért Díjjal, és számtalan nívódíjjal ismerték el.

Hobbim a borászat, vendéglátás, főzés és a lovaglás, vitorlázás. Angolul és olaszul beszélek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..