primaprimissima.hu

Tíz fiatal népművész, népművelő vehette át a Junior Prima-díjakat népművészet és közművelődés kategóriában október 19-én Budapesten. 

Díjat kapott Csenki Zalán népzenész, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanulója, Héjja Bella Emerencia népi énekes, Tóth Luca Réka és Vizeli Máté népzenetanár, ifj. Szeverényi Barnabás és Gera Zoltán néptáncos, Antal Imola vászonszövő, Mundrusz Anett viseletkészítő, Simkó Fanni bőrműves és Pál-Kovács Dóra táncantropológus.
A díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és Somkuti András, a Docler csoport elnöke adta át. Somkuti András elmondta: “a Docler csoport büszke arra, hogy nyolc év alatt már 80 fiatal művész szakmai munkáját ismerhette el és támogathatta”. A Docler csoport tulajdonosa, Gattyán György nyolc éve társalapítója a Prima Primissima Alapítványnak. A cégcsoport tulajdonosa a társadalmi felelősségvállalás jegyében fontosnak tartja azoknak a támogatását, akik a hazai hagyományőrzést a legmagasabb fokon végzik.

A díjazottak minden évben kétmillió forintot és egy emlékplakettet vehetnek át.