2019. április 10- én gitáros délutánt tartottunk az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola hangversenytermében. Az eseményt Bernáth Ferenc és Roth Ede intézményünk két tanára kötetlen előadása nyitotta meg, majd Viktoria Tkachenko, a Harkovi Zeneakadémia docense tartott mesterkurzust. A szakmai műhelymunkát követően gitárszakos diákjaink esti koncertje zárta az eseményt.

 

Intézményünk folyamatosan kapja a felkéréseket a média különböző területéről.

Az alábbiakban felsoroljuk a soron következő médiamegjelenéseket és felvételeket:

 • 2019. február 15-én 20 órakor a Karc FM JazzKarc műsor
  Műsorvezető: Gáspár Károly
  A műsor vendégei: Suki András, Winand Gábor és Balogh Gábor József
 • 2019. február 18-án 13 órakor intézményünkbe látogat a DunaTV 
  A forgatócsoport Balázs Elemér jazzdob szakos tanárának egy intézményünkbe töltött napját fogják rögzíteni
 • 2019. február 24-én 20 órakor a Jazzy rádió Jazzy Hungarikum
  Műsorvezető: Bokros László
  A műsor vendégei: Suki András, Szőke Nikolett és Balogh Gábor József
 • 2019. február 26-án 17 órakor a Broadway rádió Kottaállvány műsora
  Műsorvezető: Nédó Olga
  A műsor vendégei: Suki András, Bernáth Ferenc, Ökrös Attila és Balogh Gábor József
 • 2019. február 28-án 17 órakor a Jazzy rádió Happy Hours műsora
  Műsorvezető: Bálint Edina
  A műsor vendégei: Suki András, és Balogh Gábor József

2019. január 26-án, pénteken, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanulói látogatást tettek a József Attila Emlékhelyen. A csoportot Gajdos Viktória tanárnő vezette. 

Gajdos Viktória oldalunknak elmondta, hogy a művészeti nevelés szempontjából nagyon sokat nyújtott nekik ez a kiállítás, különösen úgy, hogy a gyerekek igazán érdeklődtek József Attila iránt, ők maguk kezdeményezték a programot.

Köszönjük szépen a magyar nyelv és irodalom szakos kollégának a program megvalósítását.

Január 24-én nagy sikert arattak az Eg​r​essy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest gitárszakos​ hallgatói a Rátkai​ ​Márton Művészklubban​, ahol a “Gitárestek a Rátkaiban” koncertsorozat​ keretein belül mutatkozhattak be.

​ A mostani koncerten Kóbor Jácint és Szklyárov Viktor az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola növendékei, valamint Nesztinger Kornél, a Vienna Konservatorium Budapest hallgatója adtak ízelítőt J. S. Bach, A. Diabelli, M. Carcassi, F. Tarrega, L. Brouwer műveiből. Nem maradhattak el a magyar szerzők művei sem, felcsendültek Pavlovits Dávid, Farkas Ferenc és Bernáth Ferenc által komponált gitárdarabok is.

A “Gitárestek a Rátkaiban” koncertsorozatot Bernáth Ferenc, Artisjus ​és Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas gitárművész-gitártanár, a Vienna Konservatorium professzora és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanszékvezető tanára hozta létre 2014-ben, azzal a céllal, hogy a fiatal tehetségeknek bemutatkozási illetve fellépési lehetőséget nyújtson a nagyközönség előtt. Ezeken a koncerteken felléptek már több ízben budapesti zeneiskolák, zeneművészeti szakközépiskolák és a Zeneakadémia gitárszakos hallgatói is.

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola vezetősége nevében nagyon boldog születésnapot kívánunk Nagyné Fazekas Katalinnak, aki intézményünk magyar nyelv és irodalom, valamint német nyelv szakos tanára.

Isten éltesse sokáig!

A Jazzy Rádió, a Dankó Rádió és a Klasszik Rádiós szereplésünket követően újabb felkérést kaptunk.

2019. január 19-én szombaton a 15 órakor kezdődő Jégpályák éjszakája eseményünkkel egyidőben az ÉRD FM-en is szerepelünk.

15 órától Balogh Gábor, intézményünk vezetője szólal meg az ÉRD FM 101.3 Mhz-es frekvenciáján. A műsorban szó lesz intézményünkről, azon belül tanárainkról és nem utolsó sorban képzésünkről

Intézményünkben a tanév elején létrehoztunk egy menedzsmentet, ami az egyes megjelenéseket és a különféle szerepléseket szervezi. Örömmel jelentjük, hogy intézményünk sorra kapja a felkéréseket különféle rádió és televízió csatornáktól, valamint rendezvényhelyszínektől. Célunk, hogy minden megkeresésnek eleget tegyünk, ezzel lehetőséget biztosítunk intézményünk, és azon belül természetesen a tanszakaink bemutatására tanulóinkon és tanárainkon keresztül.

Weboldalunk főoldalán és Facebookon található eseménynaptárba folyamatosan töltjük fel megjelenéseinket. Az oldalakon szereplő eseményeken kívül számos olyan esemény van, mely még szervezés alatt áll, így érdemes folyamatosan követni oldalainkat.

 • Menedzsment munkatársai: Suki András művészeti igazgatóhelyettes és Balogh Gábor József manager
 • Menedzsment elérhetősége: szervezes@egressybeni.hu

2018. december 11-én reggel 7:15-től egészen 8:55-ig intézményünkből sugározta műsorát a Dankó Rádió.

Az esemény fő apropója, hogy Klement Zoltán Jó reggelt kívánok műsorában volt lehetőségünk bemutatkozni. Az eseményt facebook oldalunkon élőben követhették nyomon.

Szeretnénk megköszönni Klement Zoltán és munkatársainak, hogy lehetőséget biztosítottak intézményünknek a bemutatkozásra.

Hosszas szervezőmunka eredménye, hogy 2018. december 11-én (kedden) egy alkalomra az Egressybe költözik a Dankó Rádió Jó reggelt kívánok című műsora.

Klement Zoltán kora reggeltől egészen 9 óráig élőben jelentkezik intézményünk hangversenyterméből.

Bővebb információval hamarosan jelentkezünk.

Az ünnepek közeledtével számos programot, eseményt szervezünk, illetve számos külsős meghívásnak is eleget teszünk. Az alábbiakban összeszedtük a decemberi eseményeket:

Read More