Hatalmas sikert aratott az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola jazz formációja (az Egressy Group) 2019. május 8-án a MTVA székházban. Ezen a napon forgatták le a Fábry Show 148. adását, ez a szereplési lehetőség hatalmas mérföldkő az intézmény életében.

Az elmúlt időben számos helyen hallhatott minket a nagyérdemű, ugyanis több médiamegjelenés áll az iskola háta mögött. Ez az esemény nem jöhetett volna létre Bakó Levente karnagy és Balogh Gábor József informatika tanár közbenjárása és szervezési feladatai nélkül.

A felvett adást 2019. szeptember 5-én, az esti órákban tűzi műsorára a Duna TV.

Gömör Tamás fotós képei az eseményről:

2019. április 10- én gitáros délutánt tartottunk az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola hangversenytermében. Az eseményt Bernáth Ferenc és Roth Ede intézményünk két tanára kötetlen előadása nyitotta meg, majd Viktoria Tkachenko, a Harkovi Zeneakadémia docense tartott mesterkurzust. A szakmai műhelymunkát követően gitárszakos diákjaink esti koncertje zárta az eseményt.

 

2019 április 11-én rendezték meg a Költészet napja keretében a Csepelen működő Radnóti Miklós Művelődési Házban a “Dalszöveg is vers” elnevezésű versenyt, ahol az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola 6. osztályos tanulója, Sándor Alexa Fanni első helyezést ért el.

Felkészítő tanárai: Gajdos Viktória és Péter Gergelyné Kolláth Enikő

Gratulálunk!

2019. április 6-án, Budapesten megrendezett IV. Konrád Péter Fővárosi Ütőfesztiválon az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola diákja, Borda Szabolcs bronz díjat nyert.

Felkészítő tanár: Köte Zoltán

2019. március 28-án, Budapesten megrendezett “Duna Hullámai” Nemzetközi Művészeti Versenyen az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola diákjai az alábbi eredményeket érték el.

Kóbor Jácint 1. hely
Éles Anna 2. hely
Veres Virág 3. hely

Felkészítő tanár:
Bernáth Ferenc

Tisztelettel, Bernáth Ferenc

2019 március 28-án nem első alkalommal egy rövid időre forgatási helyszínné alakul át intézményünk.

A Magyar Televízió intézményünk három tanárával, a Finucci testvérekkel (Balogh Roland jazz-gitár és Balogh Zoltán jazz-zongora), valamint Horváth Pluto Józseffel (jazz-basszusgitár) készít egy hosszabb bejátszást az Életkerekek műsora számára.

Hamarosan jövünk a részletekkel…

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Lássuk a március 29-i adás vendégeit!

Idén negyedik alkalommal rendezték meg az „Ablakos” Lakatos Dezső Országos Jazz-zenei Versenyt, mely kiváló alkalmat nyújt fiatal művészek számára, hogy a rangos zsűri, és a Közönség előtt megmutassák, mit tudnak. A zenekari-kategória III. helyezettje a fantasztikusan tehetséges ifjú jazzisták alkotta Egressy Group lett. A formációt Kovács Melinda énekes, Dimák Patrik gitáros, és Berki Tamás bőgős-basszusgitáros képviseli a műsorban.

A JazzKarc március 29-i, este nyolc órától induló adásában a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly a három fiatal muzsikussal beszélget a versenyről, és további terveikről! Tartsanak velük!

Forrás: Jazzma.hu

A XV. Országos Richter János Klarinétverseny és VII. Országos Szaxofonversenyen az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanára, Miskei László korrepetítori különdíjat kapott.

Gratulálunk!

Intézményünk szervezési osztályának és Bakó Levente tanárunk hosszas szervezőmunkájának köszönhetően iskolánk egyik jazz formációja (Egressy Sextet) abban a megtiszteltetésben lehet része, hogy élőben léphet fel a Fábry Show zenei színpadán. 

A felvétel időpontja: 2019. május 8-án lesz.

Bővebb információ hamarosan…