IV. ORSZÁGOS JAZZ-ZENEI VERSENY

Lakatos Ablakos Dezső emlékére
Idén negyedik alkalommal rendezzük meg a IV. Országos Jazz-zenei versenyt, emléket állítva Lakatos Ablakos Dezsőnek.

Letölthető dokumentumok

   A verseny névadójáról
   Versenykiírás
   Jelentkezési lap
            -Hangszeres
            -Együttes
            -Énekes
    Közlekedési információk
    Műsorfüzet
    Kérdése van? Írjon nekünk!

Galéria

A szólistákat kíséri:

"Pluto" Horváth József

bőgő

Balázs Elemér

dob

Balázs József

zongora

A zsűri tagjai:

Oláh Kálmán

Az 1970-es születésû zongorista-zeneszerzõ a világ kortárs zenei életének egyik legeredetibb alkotója és legkitûnõbb elõadómûvésze. Szólistaként és saját triójával, az 1990-ben alakult Trio Midnight-tal jelentõs nemzetközi sikereket aratott és arat. A Liszt-díjas mûvész zongoristaként és zeneszerzõként is a mûfajokon átívelõ sokszínûségben hisz: a szokványos dallam-kíséret páros helyett a szimfonikus hangzásban, az egyenrangú szólamokban. Rögtönzõ elõadóként és zeneszerzõként is régóta izgatja a klasszikus zene és a jazz összefonódása.(Forrás: BJC)

Borbély Mihály

Az egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalista, aki ugyanúgy felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistájaként, kompozícióit pedig jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg. A Vujicsics együttes alapítója, aki emellett a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt tevékenykedik. Számtalan lemezfelvétel közreműködője idehaza és külföldön. Koncertezett Európaszerte, az USA-ban, Mexikóban és Ausztráliában.(Forrás: MihalyBorbely.hu)

Szőke Nikolett

Szõke Nikoletta New Yorkban, Berlinben, Londonban és Koppenhágában is koncertezett hatalmas sikerrel, az utóbbi esetben a dán TV is közvetítette a koncertet. Még nagyobb diadalt aratott Japánban, ahol már a hetedik albuma kelt el többezres példányszámban. Itthon Bobby McFerrinnel és Kurt Ellinggel is duettezett. A formáció minden egyes tagja a hazai jazz meghatározó személyisége. (Forrás: BJC)

Letölthető produkciók
Master: Horváth Albert és Bóna Alex

Énekes
kategória

Bóna Alex - Summertime

Együttes
kategória

Egressy Sextet - High Wire

Hangszeres
kategória

Vörös Zsolt: Teen Town
Dimák Patrik: My one and only love
Támogatók

Eredmény: