Gitárest a Rátkaiban – Egressy Béni Református Művészeti Középiskola

Január 24-én nagy sikert arattak az Eg​r​essy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest gitárszakos​ hallgatói a Rátkai​ ​Márton Művészklubban​, ahol a “Gitárestek a Rátkaiban” koncertsorozat​ keretein belül mutatkozhattak be.

​ A mostani koncerten Kóbor Jácint és Szklyárov Viktor az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola növendékei, valamint Nesztinger Kornél, a Vienna Konservatorium Budapest hallgatója adtak ízelítőt J. S. Bach, A. Diabelli, M. Carcassi, F. Tarrega, L. Brouwer műveiből. Nem maradhattak el a magyar szerzők művei sem, felcsendültek Pavlovits Dávid, Farkas Ferenc és Bernáth Ferenc által komponált gitárdarabok is.

A “Gitárestek a Rátkaiban” koncertsorozatot Bernáth Ferenc, Artisjus ​és Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas gitárművész-gitártanár, a Vienna Konservatorium professzora és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanszékvezető tanára hozta létre 2014-ben, azzal a céllal, hogy a fiatal tehetségeknek bemutatkozási illetve fellépési lehetőséget nyújtson a nagyközönség előtt. Ezeken a koncerteken felléptek már több ízben budapesti zeneiskolák, zeneművészeti szakközépiskolák és a Zeneakadémia gitárszakos hallgatói is.

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>