Gitárest a Rátkai Klubban

Október 12- én nagy sikert arattak az Eg​r​essy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest gitárszakos​ hallgatói a Rátkai​ ​Márton Művészklubban​, ahol a “Gitárestek a Rátkaiban” koncertsorozat​ keretein belül mutatkozhattak be.

​A koncertsorozatot Bernáth Ferenc, Artisjus ​és Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas gitárművész-gitártanár, a Vienna Konservatorium professzora és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanszékvezető tanára hozta létre 2014-ben, azzal a céllal, hogy a fiatal tehetségeknek bemutatkozási illetve fellépési lehetőséget nyújtson a nagyközönség előtt. Ezeken a koncerteken felléptek már több ízben budapesti zeneiskolák, zeneművészeti szakközépiskolák és a Zeneakadémia gitárszakos hallgatói is.

​ A mostani koncerten Kóbor Jácint az Egressy Béni Református Középiskola növendéke, Nesztinger Kornél és Lévai-Hangyássy Bence ​akik a Vienna Konservatorium Budapest hallgatói adtak ízelítőt J. S. Bach, F. Tarrega, H. Villa-Lobos és L. Brouwer műveiből.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*