Kuli Adél tanárnő szervezésében az Egressy három osztálya látogatta meg a Nemzeti Múzeum egyik kiállítását.

Köszönjük a tanárnőnek a kirándulás megszervezését.

Könnyed beszélgetés a jazzről – ki/hogy/mivel/miért játsza? Aki mesél: ifj. Szakcsi Lakatos Béla (Szakcsi Jr.), intézményünk jazz-zongora szakos tanára.

Sokszor még egy jazzkoncertre is ki kell öltöznöd, csendben kell lenned, ismerned kell a zenét, ismerned kell a hangszereket. Kell, kell, kell. Nos, itt más lesz a helyzet: gyere el, hozd a kávédat, és hallgass meg néhány számot kötetlenül, miközben ifj. Szakcsi Lakatos Béla mesél zenéről, hangszerről és a dallamok mögötti emberről. Ne feledd: itt mindent megkérdezhetsz a jazzről, amit eddig nem mertél! Az eseményen fellép az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola jazz zenekara.

Találkozzunk a GTK 12-es termében!

Bővebb információ: http://csillagpont.reformatus.hu/programok/programajanlo/v/zenes-beszelgetesek-ifj-szakcsi-lakatos-belaval/

Fotó forrása: Eifert János

Vienna Konservatorium Budapest

 

Nagy érdeklődés mellett zajlott le 2019. július 6-án a Vienna Konservatorium Budapest 2018/2019-es tanévének diplomaosztó ünnepsége.

Az esemény az osztrák és a magyar himnusz meghallgatásával kezdődött. Ezt követően Balogh Gábor, a budapesti tagozat igazgatója bemutatta a végzős hallgatókat, illetve azokat a felkészítő tanárokat, akik a diplomaosztóig segítséget, támpontot nyújtottak. Beszédében hangsúlyozta, hogy a diploma megszerzése nem jöhetett volna létre a hozzátartozók nélkül. Balogh Gábor bemutatta az eseményre a bécsi központól Budapestre látogató dir. Robert Brandstötter igazgató Urat. A beszédet egy kisebb hangverseny, valamint a diplomák kiosztása és a szózat zárta.

Jó hangulatú csapatépítő tréningen vettek részt június 17-én az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tantestületének közismereti részlege. A program a Hollandi úti Kajak-kenu telepen kezdődött, ahol a pedagógusok sárkányhajóval eveztek fel egészen a Daru dombig és vissza, majd a Pusoma Vendéglőben egy hangulatos ebéd mellett beszélték meg a tanév és a sárkányhajózás tapasztalatait, eseményeit, történéseit.

A program célja nem csupán a jó hangulatú időtöltés volt, hanem a későbbi munka könnyebbé tétele is, hiszen egymás mélyebb megismerése hosszú távon.

A tréning ötletgazdája Kosikné Rácz Rita, az intézmény biológia, természetismeret, földrajz és komplex tanára, aki az esemény végén az egressybeni.hu oldalnak elmondta, hogy a program várakozáson felül alakult, és mindenki várja a jövő nyári folytatást.

2019. április 10- én gitáros délutánt tartottunk az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola hangversenytermében. Az eseményt Bernáth Ferenc és Roth Ede intézményünk két tanára kötetlen előadása nyitotta meg, majd Viktoria Tkachenko, a Harkovi Zeneakadémia docense tartott mesterkurzust. A szakmai műhelymunkát követően gitárszakos diákjaink esti koncertje zárta az eseményt.

 

Intézményünk folyamatosan kapja a felkéréseket a média különböző területéről.

Az alábbiakban felsoroljuk a soron következő médiamegjelenéseket és felvételeket:

 • 2019. február 15-én 20 órakor a Karc FM JazzKarc műsor
  Műsorvezető: Gáspár Károly
  A műsor vendégei: Suki András, Winand Gábor és Balogh Gábor József
 • 2019. február 18-án 13 órakor intézményünkbe látogat a DunaTV 
  A forgatócsoport Balázs Elemér jazzdob szakos tanárának egy intézményünkbe töltött napját fogják rögzíteni
 • 2019. február 24-én 20 órakor a Jazzy rádió Jazzy Hungarikum
  Műsorvezető: Bokros László
  A műsor vendégei: Suki András, Szőke Nikolett és Balogh Gábor József
 • 2019. február 26-án 17 órakor a Broadway rádió Kottaállvány műsora
  Műsorvezető: Nédó Olga
  A műsor vendégei: Suki András, Bernáth Ferenc, Ökrös Attila és Balogh Gábor József
 • 2019. február 28-án 17 órakor a Jazzy rádió Happy Hours műsora
  Műsorvezető: Bálint Edina
  A műsor vendégei: Suki András, és Balogh Gábor József

2019. január 26-án, pénteken, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanulói látogatást tettek a József Attila Emlékhelyen. A csoportot Gajdos Viktória tanárnő vezette. 

Gajdos Viktória oldalunknak elmondta, hogy a művészeti nevelés szempontjából nagyon sokat nyújtott nekik ez a kiállítás, különösen úgy, hogy a gyerekek igazán érdeklődtek József Attila iránt, ők maguk kezdeményezték a programot.

Köszönjük szépen a magyar nyelv és irodalom szakos kollégának a program megvalósítását.

Január 24-én nagy sikert arattak az Eg​r​essy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest gitárszakos​ hallgatói a Rátkai​ ​Márton Művészklubban​, ahol a “Gitárestek a Rátkaiban” koncertsorozat​ keretein belül mutatkozhattak be.

​ A mostani koncerten Kóbor Jácint és Szklyárov Viktor az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola növendékei, valamint Nesztinger Kornél, a Vienna Konservatorium Budapest hallgatója adtak ízelítőt J. S. Bach, A. Diabelli, M. Carcassi, F. Tarrega, L. Brouwer műveiből. Nem maradhattak el a magyar szerzők művei sem, felcsendültek Pavlovits Dávid, Farkas Ferenc és Bernáth Ferenc által komponált gitárdarabok is.

A “Gitárestek a Rátkaiban” koncertsorozatot Bernáth Ferenc, Artisjus ​és Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas gitárművész-gitártanár, a Vienna Konservatorium professzora és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanszékvezető tanára hozta létre 2014-ben, azzal a céllal, hogy a fiatal tehetségeknek bemutatkozási illetve fellépési lehetőséget nyújtson a nagyközönség előtt. Ezeken a koncerteken felléptek már több ízben budapesti zeneiskolák, zeneművészeti szakközépiskolák és a Zeneakadémia gitárszakos hallgatói is.

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola vezetősége nevében nagyon boldog születésnapot kívánunk Nagyné Fazekas Katalinnak, aki intézményünk magyar nyelv és irodalom, valamint német nyelv szakos tanára.

Isten éltesse sokáig!