Hatalmas sikert aratott az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola jazz formációja (az Egressy Group) 2019. május 8-án a MTVA székházban. Ezen a napon forgatták le a Fábry Show 148. adását, ez a szereplési lehetőség hatalmas mérföldkő az intézmény életében.

Az elmúlt időben számos helyen hallhatott minket a nagyérdemű, ugyanis több médiamegjelenés áll az iskola háta mögött. Ez az esemény nem jöhetett volna létre Bakó Levente karnagy és Balogh Gábor József informatika tanár közbenjárása és szervezési feladatai nélkül.

A felvett adást 2019. szeptember 5-én, az esti órákban tűzi műsorára a Duna TV.

Gömör Tamás fotós képei az eseményről:

2019 március 28-án nem első alkalommal egy rövid időre forgatási helyszínné alakul át intézményünk.

A Magyar Televízió intézményünk három tanárával, a Finucci testvérekkel (Balogh Roland jazz-gitár és Balogh Zoltán jazz-zongora), valamint Horváth Pluto Józseffel (jazz-basszusgitár) készít egy hosszabb bejátszást az Életkerekek műsora számára.

Hamarosan jövünk a részletekkel…

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Lássuk a március 29-i adás vendégeit!

Idén negyedik alkalommal rendezték meg az „Ablakos” Lakatos Dezső Országos Jazz-zenei Versenyt, mely kiváló alkalmat nyújt fiatal művészek számára, hogy a rangos zsűri, és a Közönség előtt megmutassák, mit tudnak. A zenekari-kategória III. helyezettje a fantasztikusan tehetséges ifjú jazzisták alkotta Egressy Group lett. A formációt Kovács Melinda énekes, Dimák Patrik gitáros, és Berki Tamás bőgős-basszusgitáros képviseli a műsorban.

A JazzKarc március 29-i, este nyolc órától induló adásában a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly a három fiatal muzsikussal beszélget a versenyről, és további terveikről! Tartsanak velük!

Forrás: Jazzma.hu

Korábban több esetben említettük, hogy 2019. március 8 és 10 között rendezzük meg a IV. Országos Jazz-zenei versenyt. Ennek apropóján fogunk szerepelni élőben az Magyar Televízió Kult30 műsorában.

A műsor március 5-én lesz a 17:30-tól.

Szokatlanul bátor produkcióval lép a közönség elé a Bors és barátai nevű vadonatúj formáció. Az együttest három tehetséges tizenéves álmodta meg: Hoppál Bors 12 éves, Asperger-szindrómával élő, abszolút hallású fiú énekel és vonós hangszereken játszik, a dobos Léhárt Erik 14 éves, a basszusgitáros Vörös Zsolt pedig 15 esztendős. A dobog és a basszusgitáros az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola két tanulója.

A zenekar művészeti vezetője és közreműködője Hoppál Mihály Hunor, a kiváló dal- és zeneszerző előadóművész, Bors édesapja. A FolKarc élő adásában Bizse Ferenc látja vendégül a Bors és barátai tagságát, akik a zenéjüket is megmutatják hallgatóinknak, február 21-én, csütörtökön este 8-tól.

Az adás az alábbiakban visszahallgatható:

Intézményünk folyamatosan kapja a felkéréseket a média különböző területéről.

Az alábbiakban felsoroljuk a soron következő médiamegjelenéseket és felvételeket:

 • 2019. február 15-én 20 órakor a Karc FM JazzKarc műsor
  Műsorvezető: Gáspár Károly
  A műsor vendégei: Suki András, Winand Gábor és Balogh Gábor József
 • 2019. február 18-án 13 órakor intézményünkbe látogat a DunaTV 
  A forgatócsoport Balázs Elemér jazzdob szakos tanárának egy intézményünkbe töltött napját fogják rögzíteni
 • 2019. február 24-én 20 órakor a Jazzy rádió Jazzy Hungarikum
  Műsorvezető: Bokros László
  A műsor vendégei: Suki András, Szőke Nikolett és Balogh Gábor József
 • 2019. február 26-án 17 órakor a Broadway rádió Kottaállvány műsora
  Műsorvezető: Nédó Olga
  A műsor vendégei: Suki András, Bernáth Ferenc, Ökrös Attila és Balogh Gábor József
 • 2019. február 28-án 17 órakor a Jazzy rádió Happy Hours műsora
  Műsorvezető: Bálint Edina
  A műsor vendégei: Suki András, és Balogh Gábor József

Ahogy korábban hírt adtunk, január 30-án intézményünkbe látogatott a Magyar Televízió II-es csatornáján esténként látható Petőfi TV.

A felvétel 2019. február 2-án (szombaton) 21:30-kor induló “Én vagyok itt” című műsorban látható. A felvételen Dimák Patrik, 10. évfolyamos tanulónk egy intézményünkben eltöltött napját mutatják be.

Intézményünk management osztályának hosszas munkájának köszönhetően 2019. január 30-án (szerdán) délután újabb forgatócsoport érkezik hozzánk. 

Ezúttal az M2 Petőfi TV készít felvételt az “Én vagyok itt” című műsorának.

Egressybeni.hu, Érdmost.hu

Van egy iskola, ahol 5. osztálytól egészen az érettségiig lehet zenét, táncot, színművészetet vagy épp hangszerkészítést és javítást tanulni. Ahol a jazz tanszakon olyan tanárok adják át a zeneművészet csínját-bínját, mint Balázs Elemér vagy épp Szakcsi-Lakatos Béla. És mindezért még fizetni sem kell, sőt, a kollégium is ingyenes a vidéki tanulóknak. És a legjobban teljesítő diákok ösztöndíjat is kapnak.

Ez a Csepelen működő Egressy Béni Református Művészeti Középiskola, ahova még várják a tanulók jelentkezését. Az igazgatóval, dr. Balogh Gáborral beszélgettünk az iskoláról és a felvételiről:

2019. január 20-án 20 órától 21 óráig intézményünk szerepelt a Klubrádió Jazzteszt című műsorában

Halper László műsorvezető vendégei voltak: Suki András művészeti igazgatóhelyettes, Balogh Gábor József manager és Ifj. Szakcsi Lakatos Béla.

Az adást az alábbiakban visszahallgatható: