Intézményünk egykori tanulója, Békefi Viktória vasárnap este megnyerte a TV2 Sztárban sztár leszek című tehetségkutató első szériáját.

Viki a középiskolás éveiben is kimagasló közismereti és szakmai eredményekkel végezte tanulmányait.

Szívből gratulálunk, további sok sikert kívánunk! Hihetetlen büszkék vagyunk rád Viki.

Az elkövetkezendő napokban illetve hetekben megkezdődik az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola II. Rákóczi Ferenc úti és Karácsony Sándor utcai homlokzatának megújítása.

Balogh Gábor, az Egressy igazgatója hozzátette, a Rákóczi Ferenc út 121 szám alatt lévő épületre 1600 nm-es bővítés keretében 2 szint és az épületek közötti terület befedésére került sor, melynek utolsó fázisa a homlokzat megújítása. Ezzel a lépéssel egységes arculata lesz az intézményünknek a mellettünk lévő közismereti épületünkkel (Rákóczi Ferenc út 123.).

mohay-andras[1]

Már öt éve annak, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt egy zenész legenda – Mohay András jazzdobos, az intézmény tantestületének egyik oszlopos tagja. A hiánya a mai napig is pokolian fáj mindenkinek.

A világhírű zenész Budapest Jazz Orchestra-val lépett fel Debrecenben. Onnan tartott hazafelé, amikor megállt segíteni egy balesetben, ekkor gázolták el. A nemzetközi hírű dobos a helyszínen életét vesztette. A Facebook-on ennyit tett közzé a zenekar: “2014. július 27-én éjjel az M3-ason Debrecenből hazafelé halálos baleset történt, mely érintette a zenekar egyik részét. Mohay András, a zenekar dobosa a balesetben életét vesztette, három embert a zenekarból könnyebb sérülésekkel az Egri Kórházba szállítottak. A körülményekhez képest a zenekar további tagjai jól vannak. András, emléked megőrizzük!”

Az előttünk álló héten a főoldal jobb oldalon egy lejátszási listát indítunk, melyben az ő általa dobolt műveket hallnak.

Read More

 

Intézményünk a Határtalanul program keretében sikeresen pályázott a Határtalanul program keretében. A “Határtalanul” pályázati utazás két részből állt: Kárpátalja kiutazást és a Budapesti kirándulást. Közös programokat, és közös koncerteket tartalmazott. A két iskola barátsága és együttműködése,  a “Határtalanul” pályázat segítsége, és a “Csillagösvény” utazási iroda szervezésével együtt megvalósult ez a program. A Kárpátalján élő magyar tehetséges diákok, és az Anyaországi tehetségek, egy olyan közös koncerteken és programokon vehettek részt, ami összekötő és támogató, ami nagyon  fontos a felnövekvő nemzedék számára. A kultúra és az ősi történelem megismerése, az elért zenei eredmények, a közös múlt és a közös jövő megértése. Ezek az értékek ezekben a napokban érvényesültek és megalapozták a további kulturális törekvésüket. 

Az alábbiakban Balogh Gábor, intézményünk vezetője és Bernáth Viktória beszámolóját olvashatják:
Read More

2019 február 18-án nem első alkalommal egy rövid időre forgatási helyszínné alakul át intézményünk. A Duna Televízió Balázs Elemérrel, intézményünk jazzdob szakos tanárával készít egy hosszabb bejátszást a CsaládBarát műsora számára intézményünkben.

Hamarosan jövünk a részletekkel…

2019. február 4-étől Kámán Éva angol nyelv szakos tanárnő csatlakozik intézményünk tantestületéhez. 

Eredményes munkát kívánunk neki.

2019. január 21-én egy új weboldalt hoztunk létre, melynek segítségével kényelmesen, néhány kattintással elintézhető minden olyan ügy, ami a tanulmányi ügyekkel kapcsolatos.

A http://titkarsag.egressybeni.hu oldalon az alábbi ügyek intézhetőek el:

  • Diákigazolvány kérvényező
  • Különféle igazolás kérvényező
  • Egyéb ügyek

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola pótfelvételi meghallgatást tart a 2018/2019-es tanévre 2018. augusztus 24-én az alábbi beosztásban:

Read More

Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola hangversenytermében a dráma tanszak Padlás című vizsgaelőadását, mely Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese – félig musicalje

Aki esetleg nem látta, vagy újra megtekintené, az alábbiakban megteheti, ezen felül az eseményről készült képeket a felső menüsor végén lévő galériában található.

Read More